Fabrica Orădeană Metalica S.A. a fost singurul expozant din județul Bihor la “Topul Național la firmelor private din România”

În data de 25 Octombrie 2016, în cadrul hotelului JW Marriot din București, a avut loc cea de-a XXIV-a ediție a “Topului Național al firmelor private din România”, concomitent cu “Târgul Serviciilor / Produselor de Excelență pentru Întreprinderi”.

Evenimentul a fost organizat de Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România (CNIPMMR) în parteneriat cu Ministerul Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri (MECRMA).
La eveniment au fost premiate 150 de societăți comerciale ce s-au situat pe primele 3 locuri în clasamentul general sau în clasamentul pe domenii de activitate, iar fabrica orădeană a câștigat Locul 1 în Clasamentul Național pe Domenii de Activitate la rubrica “Profit Brut”.
La eveniment au fost prezente și personalități politice precum Premierul României – dl. Dacian Cioloș, ministrul muncii – dl. Dragoș Pâslaru, ministrul economiei – dl. Costin Borc, ministrul finanțelor – dna. Anca Dragu, dar și Excelența Sa dl. Hans Klemm – Ambasadorul SUA la București.
Evenimentul a început cu discursul d-lui. Florin Jianu, președintele CNIPMMR, în care a prezentat evenimentul: ”Topul firmelor reprezintă o constantă, fiind cel mai vechi din acest domeniu. De-a lungul anilor, am acordat peste 16.000 de premii şi am avut 7.500 de firme participante. În acest an, firmele participante premiate realizează o cifră de afaceri cumulată de 10 miliarde de lei, un profit brut de peste un miliard de lei şi angajează peste 26.500 de oameni”.

Discursul domnului Jianu a continuat cu propuneri pentru îmbunătățirea mediului de afaceri și a subliniat importanța IMM-urilor pentru economia românească: “Fără valoarea adăugată pe care o aduc întreprinderile, nu ar exista o funcționare corespunzătoare a celorlalte domenii: educație, sănătate, apărare, etc. Astfel, susținerea întreprinderilor trebuie să se transforme într-o preocupare permanentă atât pentru mediul guvernamental cât și pentru mediul non-guvernamental”.
Și discursul primului ministru – dl. Dacian Cioloș – a subliniat importanța IMM-urilor și măsurile concrete luate de guvern pentru sprijinirea acestui sector de piață: “IMM-urile reprezintă un pilon important în economia din România. Ei sunt cei care aduc banii la bugetul de stat, bani care asigură posibilitatea de a plăti pensile, asigură bugetul administrației și creează dimamica mediului de afaceri. Nu este suficient să avem creștere economică pe hârtie, ea trebuie să fie simțită și de mediul de afaceri. Dorim să asigurăm predictibilitatea mediului de afaceri și continuarea politicilor începute de Guvernul anterior adăugand o serie de măsuri de îmbunătățire care au fost sugerate de mediul de afaceri. De asemenea, debirocratizarea trebuie să continue prin simplificări legislative făcute într-un mod inteligent[..]”.

Metalica S.A. a fost reprezentată la eveniment de o echipă condusă de Directorul General Adjunct – dl. Octavian Horj. Discursul d-lui. Horj s-a axat pe importanța sprijinirii mărcilor românești cu tradiție ce ar trebui să redevină active importante ale economiei și să ajute la crearea de noi locuri de muncă.
De asemenea, dl. Horj a mulțumit echipei Metalica pentru munca susținută și a subliniat că se poate face performanță și fără capital străin sau specialiști din străinătate (toate produsele Metalica sunt concepute și fabricate exclusiv la Oradea).
Echipei Metalica i-a fost înmânat și unul dintre cele 300 de steaguri tricolore distribuite în cadrul evenimentului ca parte din campania de responsabilitate socială lansată de CNIPMMR – #ROMANIATRICOLORA.
Portivit d-lui Horj, steagul va fi arborat în cadrul fabricii din Oradea, iar conducerea societății și-a luat angajamentul să transmită provocarea #ROMANIATRICOLORA mai departe, către furnizori și colaboratori, ca parte dintr-un demers colectiv de susținere a industriei românești.